Targeted biomarkers training Part I
PD-L1 IN UPPER GASTROINTESTINAL TUMORS
12 december 2022
PathologyScience organiserar kursen i samarbete med
Inbjudan har skickats till verksamhetschefer och läkare som arbetar med gastrointestinal patologi.
Välkommen att anmäla dig till webbaserade kursen "Utbildning inom riktade biomarkörer del I: PD-L1 vid övre gastrointestinala tumörer” som syftar till att främja praktisk kunskap om PD-L1 testning. Denna interaktiva kurs är helt webbaserad och innehåller både förinspelade föreläsningar och interaktiv fallseminarium med digital mikroskop. Utbildningen är organiserad av Pathology Science i samarbete med Bristol Myers Squibb och vänder sig till dig som arbetar med prediktiva markörer i övre gastrointestinala tumörer och är verksam i Sverige. Kursen är kostnadsfri.
Agenda
MÅNDAG 5 DECEMBER
Kursmaterialet blir tillgängligt för deltagare. Deltagare kan ta del av fallen för workshoppen och följande förinspelade föreläsningar på valfri tid:
PD-L1 in the targeted therapy landscape, Prof. Anja Roden (på engelska)
General considerations in PD-L1 testing, Prof Anja Roden (på engelska)
Praktiska tips för PD-L1-diagnostik i vardagen, Dr. Björn Magnusson (på svenska)
MÅNDAG 12 DECEMBER 2022
13.00. Live Q&A - frågor och svar om inspelade föreläsningar, Prof Anja Roden och Dr. Björn Magnusson (på engelska)
13.30 paus
13.45-16.45 Praktisk workshop med fallgenomgång, Dr. Björn Magnusson (på svenska)
Medverkande
Dr. Björn Magnusson
Klinisk patolog vid Skånes universitetssjukhus, Lund, med särskild specialistkompetens inom gastrointestinal patologi. Dr. Magnusson är certifierad PD-L1 utbildare och är både kursledare och examinator för denna utbildning.
Prof. Anja Roden
Överläkare, professor inom klinisk patologi vid Mayo Clinic (Rochester, USA). Prof. Roden har omfattande erfarenhet av biomarkörer och lungpatologi. Hon är författare till flera vetenskapliga artiklar om PDL-1 testning.
Målgrupp
Utbildningen riktar sig till specialister i klinisk patologi som analyserar PD-L1 uttryck i övre gastrointestinala cancer. Antal deltagare: max 15.
Registrering och avgift
Registrering är öppen till 4 december 2022 eller så snart kursen är fullsatt. Kursen är avgiftsfri.
Kursens upplägg
Utbildningen hålls digitalt på en dedikerad lärplattform, med förinspelade föreläsningar och live workshop i Zoom. Du kan titta på förinspelade föreläsningar när det bäst passar dig men räkna med minst 90 minuter för det. Alla patientfall som kommer att användas under workshoppen är tillgängliga på lärplattformen och kan granskas med det inbyggda digitala mikroskopet. Du ska ha tittat på alla föreläsningar innan workshoppens början och vi rekommenderar även att du bekantar dig väl med fallen. Var beredd att diskutera fall med dina kurskamrater. Både föreläsningar och fall kommer att vara tillgängliga för repetition även en tid efter kursdagen.
Tekniska krav
Kursens lärplattform kan användas på valfri enhet: Windows, Mac och även mobila enheter. Du behöver inte installera någon mjukvara för att ta del av föreläsningar eller granska fall med det digitala mikroskopet. Det är viktigt att du har en bra uppkoppling och tillgång till mikrofon och hörlurar under workshoppens gång. Om du deltar i workshoppen från deltar från din arbetsplats, säkerställ att sjukhusets brandvägg inte stör uppkoppling med Zoom. För bästa resultat rekommenderar vi att du kalibrerar din skärm för rätt färgåtergivning.
Examinering
Kursen avslutas med ett test på lärplattformen. Godkänt resultat på testet behövs för certifikat.